środa, 1 listopada 2017

Roladki ze szpinakiem z kuraka







Piersi z kurczaka kroimy na kawałki rozklepujemy we foli spożywczej na cienkie plastry smarujemy czosnkiem i wkładamy do lodówki na 30min.(w tym czasie możemy ugotować np. ziemniaki do naszych roladek)szpinak podsmażamy na patelni przez ok5min. później dusimy 10min. pod przykryciem studzimy, wyciągamy z lodówki nasze piersi dajemy na nie po plasterku szynki obracamy smarujemy szpinakiem dajemy po plasterku ser i zwijamy roladki. jak się rozlatują możemy spiąć wykałaczkami lub związać naturalnym sznurkiem lub białymi nićmi. smażymy ok.3min. z każdej strony możemy podać np. z ziemniakami lub zjeść same. Smacznego Artysta Kucharz ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przepis miesiąca

Placki Pęczak

                                                  Placki pęczak                                             _______...