Domowy kebab:
-pierś z kurczaka
-przyprawa do kebaba
-ogórek
-sałata lodowa
-cebula
-papryczka ramiro
-3 rzodkiewki
-pomidor
-4 chlebki pita
sos:
-2 ząbki czosnku
-łyżka majonezu
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-sól
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry nacieramy przyprawą do kebaba i odkładamy do lodówki.
Czosnek trzemy lub wyciskamy ,dodajemy łyżkę majonezu 2 łyżki jogurtu ,sól,pieprz mieszamy i odkładamy.
Ogórek,sałatę,cebulę,papryczkę,rzodkiewki,pomidora kroimy i wszystko mieszamy.
Pierś podsmażamy na patelni,podgrzewamy chlebki pita w opiekaczu lub mikrofalówce i wkładamy do środka trochę sałatki, mięso, polewamy sosem i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz